За Джесика Маубой "Евровизия" е Еверест

Представителката на Австралия е от аборигенски произход
10 май 2018 21:55,
5
За Джесика Маубой "Евровизия" е Еверест
Снимка: Rеuters

Джесика Маубой, която тази вечер ще представи Австралия на втория полуфинал на "Евровизия-2018" в Лисабон, сравнява песенния конкурс с връх Еверест, предаде ДПА.

"Конкурсът "Евровизия" е най-сериозният тест, своеобразен връх Еверест за изпълнителя. Съществуват редица начини да сътвориш магия в студиото или в клип, но истинското изпитание е изпълнението на живо на подобна сцена", казва 28-годишната певица, която е от аборигенски произход.

Джесика Маубой, която за втори път участва, ще открие втория полуфинал с песента си "We Got Love". Представителката на Австралия се надява да се присъедини към участниците от Австрия, Албания, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, България, Албания, Финландия и Ирландия, които се класираха за финала в събота на състоялия се на 8 май първи полуфинал.

През 2014 г. австралийката се представи със свое изпълнение извън надпреварата в Копенхаген, Дания. Тогава за първи път в историята на конкурса неевропейска страна получи покана за изява. Джесика пя на фона на австралийски и аборигенски флаг.

Последните трима участници от Австралия завършиха в Топ 10 на "Евровизия", припомня агенцията, цитирана от БТА. Звездата на Джесика Маубой на музикалния небосклон изгря, след като като тя печели конкурса "Австралийски идол" през 2006 г. Оттогава е продала милиони копия от албумите си и се е снимала в няколко филма.

Въпреки че Австралия участва в "Евровизия" едва от 2015 г., песенният конкурс се радва на голяма популярност в страната още от първото му излъчване през 1974 г.

"Австралийците обичат забавлението, обичат поп музиката, обичат пъстротата, а "Евровизия" ни очарова във всички цветове на дъгата", казва Джесика Маубой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая кака прави 100 от лежанка
4
1
 
6
 
! Отговори
Учител 1-ви клас преди 6 години
До ЕваДа... и неграмотни коментатори.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОвизия и Австралия?? Като Камерунски клубове да играят в Шампионска лига на Европа...
2
1
 
3
 
! Отговори
v преди 6 години
тая година няма ли някой gender fluid който да спечели?
1
3
 
3
 
! Отговори
Ева преди 6 години
*** песен и ...посредтствено изпълнение...